Persondata

Persondatapolitik

KlimaHubs persondatapolitik overholder EU’s persondataforordning og dansk lovgivning i øvrigt.

Vi oplyser altid vores medlemmer, samarbejdspartnere og modtagere af vores nyhedsbreve om, hvornår vi indsamler persondata og hvordan vi bruger dem.

Vi videresælger aldrig persondata eller webstatistik til tredjepart.

Medlemskartotek

Webmasteren og kassereren opretholder et digitalt medlemskartotek. Her fremgår følgende oplysninger: Navn, adresse, mailadresse, telefonnummer og oplysninger om betalinger af kontingent. Disse oplysninger er kun tilgængelige for medlemmer af bestyrelsen. Medlemmer kan dog vælge at få offentliggjort deres oplysninger helt eller delvist på vores hjemmeside.

Hvis et medlem udmelder sig af foreningen, fjerner vi de oplysninger, vi har registreret om vedkommende og sletter de oplysninger, vi måtte have stående på hjemmesiden.

Vi bruger aldrig mails til at udveksle persondata fra kartoteket.

Adgang til medlemsdata

Et medlem kan altid få oplysninger om sine persondata ved at kontakte webmasteren eller kassereren. Lige nu drejer det sig om:

Rasmus S. Larsen, webmaster – kan kontaktes på webmaster@klimahub.dk.
Thomas Kledal, kasserer – kan kontaktes på thomas.kledal@klimahub.dk.

Betalinger

Vi tager imod kontingenter og donationer ved direkte bankoverførsel. Oplysningerne er synlige for vores kasserer, som bruger dem til at vurdere, hvem der har stemme- og opstillingsret på vores generalforsamling.

Alle betalingsoplysninger opbevares i 5 år, jfr. Bogføringslovens § 10, og slettes derefter.

Nyhedsbreve

Som mailsystem bruger vi tjenesten SendinBlue, hvis servere er placeret i EU.

Du kan tilmelde dig vores maillister på hjemmesiden, men mailsystemet fungerer uafhængigt af denne. Vi bruger dobbelt opt-in, hvilket betyder, at du skal godkende tilmeldingen i en mail, som bliver sendt til dig automatisk. Du kan altid afmelde dig et nyhedsbrev ved at klikke på afmeldingslinket i bunden af en given mail.

Som udgangspunkt har kun webmasteren adgang til vores maillister. Bestyrelsen kan dog udpege andre medlemmer til at være ansvarlige for mailkampagner og dermed have adgang til vores maillister. Hvis en af disse personer udskiftes, udskifter vi også de adgangskoder, der giver adgang til oplysningerne.

Cookies

En cookie er en datafil, som en hjemmeside eller et program placerer på din computers harddisk for at kunne genkende den. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

Klimafunding bruger en egen-hostet udgave af open source-programmet Matomo til webstatistik. Dette program bruger cookies til at registrere dine besøg på vores hjemmeside. Vi bruger anonymiserede IP-adresser, hvor de sidste 2 bytes er maskerede. Det betyder, at vi kan se, hvilken by eller større område en bruger besøger hjemmesiden fra, men vi kan ikke spore den præcise placering. Hvis en bruger har installeret et program i sin browser, der automatisk anmoder hjemmesider om ikke at spore, følger vores statistikprogram anmodningen.

Medmindre browseren er indstillet til at afvise cookies, vil brugerne stadig modtage dem, hvis de ser indlejrede videoer fra videoportaler som Youtube og Vimeo. Disse cookies bliver brugt af portalerne til at indsamle webstatistik til Google Analytics, som er placeret på amerikanske servere, og bruges til kommercielle formål, samt til en række funktioner i videoerne, bl.a. om de (på Youtube) er koblet til reklamer og om der ved slutningen af hver video foreslås andre videoer.

Cookies på vores hjemmeside kan afvises ved at klikke på ”Nej tak” i cookie-bjælken; dette påvirker dog kun vores egne cookies og ikke dem, der følger med indlejrede videoer. En anden og mere effektiv metode er at afvise cookies automatisk eller efter forespørgsel ved at ændre indstillingerne i browseren.

Angreb udefra

Hvis vores hjemmeside bliver udsat for angreb (DDoS eller hacking), melder vi det til Datatilsynet inden 72 timer. Snarest muligt derefter informerer vi på hjemmesiden om, at angrebet har fundet sted.

Klager og tvister

Det er muligt at klage over vores behandling af oplysninger og data ved at kontakte Datatilsynet, jfr. Persondatalovens § 58. Vi anbefaler dog først at kontakte vores webmaster på skrivtil@klimahub.dk.

Enhver tvist mellem KlimaHub og foreningens medlemmer afgøres under dansk lovgivning.

Forbehold for ændringer

KlimaHub forbeholder sig ret til løbende at ændre og opdatere vores datapolitik.

Back to top