Referat af ekstraordinær generalforsamling i Klimafunding 27. september 2020
Dirigent: Jens Lysdal blev valgt enstemmigt.
Referent: Rasmus S. Larsen blev valgt enstemmigt.
Deltagere via Zoom: Jens Lysdal, Frederikke Oldin, Rasmus S. Larsen, Jesper Munk, Thomas Kledal, Malene Bugge, Lars A. Engberg.
Begrundelse for generalforsamlingen (fremsat af Rasmus S. Larsen og Jesper Munk, efter drøftelse på et tidligere bestyrelsesmøde): Vi vil gerne ophæve skellet mellem bestyrelse og arbejdsgruppe, for i højere grad at kunne understøtte hinandens projekter og ideer. For at tiltrække flere medlemmer vil vi samtidig markedsføre os som et netværk, der ikke blot handler om fundraising men om sparring og udveksling af ideer mellem iværksættere og projektmagere med klimafokus. Dette kræver en vedtægtsændring og et andet navn.
4) Evt.
Foreningens fremtidige aktiviteter og identitet blev drøftet forud for beslutningerne under punkt 1), 2) og 3).
Der var enighed om, at alle vores fagligheder skal bringes i spil. Vi laver en bruttoliste over, hvilken sammensætning af kompetencer i netværket vi gerne vil have. Rasmus anbefaler , at vi får fat i en videofotograf og en podcastklipper.
Lars: Måske bør vi udvikle netværket som en tænketank? Der blev ikke truffet nogen beslutning om dette, men bestyrelsen vil undersøge muligheden i fremtiden.
Frederikke: Når der er mange folk med mange projekter, er der en risiko for, at hver af os kun investerer tid i sit eget projekt. Vi skal være bevidste om dette.
Malene: Vi skal også være bevidste om, hvilke personer der har ansvaret for de forskellige opgaver.
Rasmus vil fortsat lægge et stort arbejde i netværket. Men med hvervning af nye medlemmer bliver det lettere at sprede de organisatoriske opgaver ud på flere.
Lars/Planetary Guardians vil gerne dele ud af sine erfaringer med samskabelse og organiske udviklingsprocesser. Vi bør genstarte vores brug af Slack.
Lars: Måske kan vi få studentermedhjælpere til at hjælpe med det organisatoriske? Det vil afhænge af, om vi kan få finansiering til dette.
Jesper og Rasmus anbefalede, at vi fortsat har klima som omdrejningspunkt, da det er lettere at formidle som samlet problemstilling end miljø eller bæredygtighed, som er langt mere omfattende. Frederikke indvendte, at en stor del af problemerne indenfor klima, miljø og bæredygtighed hænger sammen, og at det ikke er muligt at løse klimakrisen som isoleret problem.
Vi skal kunne præsentere en buffet af gode projekter, som tiltrækker personer, der vil være med til at (videre)udvikle projekterne eller investere i dem.
Det blev besluttet, at vi tager kontakt til en række navngivne netværk, grupper og personer, hvor der er mulighed for samarbejde. De skal være med til at præge netværket og/eller vores projekter. I første omgang laver vi en liste over dem i oktober. Vi skal gerne have fat i 20 stykker.
Rasmus og Jens er tovholdere på at samle forslag til samarbejdspartnere. Det blev aftalt, at hvert medlem foreslår de netværk/grupper/personer, de kan komme i tanke om, gerne tre eller mere for hver af os, med en lille pitch/anbefaling for hver. En videopræsentation af dem er ambitiøs, men ikke nødvendig i første omgang.
Frederikke laver et fælles dokument i Slack til vores forslag. Der er deadline og opsamling den 1. november 2020. – og linket til dokumentet er her:
https://docs.google.com/document/d/1aI78_PDVNz326SXsv3ZDb_5s3W41_ztJFlV4C7ViNqk/edit?usp=sharing
Fremtidsværksteder er et af de værktøjer, vi vil bruge sammen med samarbejdspartnerne og de nye medlemmer – med Frederikke som tovholder.
Nick Hansen har tidligere nævnt, at han gerne vil bidrage til vores opsøgende arbejde overfor iværksættere.
Den 5. oktober besøger Jesper DAREgreen, som har kontaktet KlimaTV og gerne vil have nye samarbejdspartnere.
1) Drøftelse og valg af nyt navn
De fremmødte gennemgik listen over mulige navne og argumenter for og imod.
Der var flertal for at vælge navnet Klimahub og at bestyrelsen først senere tager stilling til, om det skal staves ”Klimahub”, ”KlimaHub” eller ”KlimaHUB”.
Thomas havde to indvendinger mod Klimahub: Det lyder som ”Klimahop”, hvilket kan virke knapt så seriøst og derved gøre det sværere for os at brande os selv og blive genkendt i offentligheden , og mange almindelige mennesker ved ikke, hvad en hub er.
Modargumenter var: For vores målgrupper er ”hub” efterhånden et almindeligt ord. Knowledge hubs har længe været brugt i forskerkredse (Lars). I København er iværksætternetværket ”The Hub” forholdsvis kendt (Frederikke).
Morten Larsen skal have mulighed for at kommentere vores valg af navn, før vi begynder at bruge det. Han har efterfølgende kommenteret: ” super fint navn.”
Vi venter med at beslutte os for en eventuel undertitel til navnet.
2) Drøftelse og vedtagelse af vedtægtsændringer
Jens foreslog at vente med at vedtage ændringerne, til de nye samarbejdspartnere var kommet med ideer til, hvordan netværket skulle arbejde og udvikle sig fremover. Jesper og Rasmus støttede at vedtage dem nu (eventuelt med justeringer), da vi under alle omstændigheder kommer til at vende tilbage til vedtægterne fra tid til anden. Det er også en fordel at have vores nye profil på plads så hurtigt som muligt, af hensyn til fundraising.
Der var stemning for, at Rasmus gennemgik forslaget til vedtægtsændringer. Undervejs var der disse forslag til justeringer:
Under § 4.5 skal det præciseres, at forslag skal sendes til formanden i stedet for bestyrelsen.
I afsnit § 5 tilføjes en ny pind 5.1, der siger, at bestyrelsen består af formand, næstformand, kasserer og 2-4 medlemmer. Hertil kommer suppleanter, der gerne må deltage i alle bestyrelsesmøder, men kun får stemmeret i det øjeblik, at et bestyrelsesmedlem melder afbud uden at give fuldmagt eller trækker sig helt fra bestyrelsen.
Med disse ændringer blev forslaget vedtaget.
3) Drøftelse og vedtagelse af størrelse på kontingent
Rasmus foreslog et nyt kontingent på 300 kr. om året. Hvis man sidder i bestyrelsen, er det fortsat valgfrit, om man vil betale kontingent. Dette blev vedtaget.
4) Evt., fortsat
Opsupplering
Rasmus og Jesper blev optaget i bestyrelsen. Anne Merete Storm-Olsen er fortsat suppleant.
Økonomi
Indtil vi har nok betalende medlemmer, vil Jesper og Rasmus hver især betale halvdelen af, hvad der mangler, for at vi kan dække vores nuværende udgifter.
Lars foreslog at etablere et netværk af ”Klimahubs venner”, som kan give donationer til os. Rasmus forklarede dog, at vi ikke selv må bede om donationer eller reklamere med det på hjemmesiden, da vi så skal betale for at få en tilladelse fra Indsamlingsnævnet.
Hjemmeside
Rasmus ændrer vores domæne til klimahub.dk. Lars har en kontakt, der måske kan tilbyde os et nyt system til hjemmesiden, hvor vi bl.a. kan lægge projekter op. Rasmus og Lars undersøger det nærmere.
De af os, der har lyst, må gerne reklamere for deres projekter på klimahub.dk, men der er ingen tvang.
Næste møder
Vores næste bestyrelsesmøde afholdes på Zoom en af de tre første søndage i november. Jens vil udsende en doodle.
Vi satser på at kunne holde et fysisk møde med fremtidsværksted i januar 2021.
Alle vores fysiske møder skal tilbyde Zoom til dem, der ikke kan deltage i de fysiske møder. Hvis mødet er tæt på Jesper, kan han stille en mikrofon til rådighed, så lyden bliver god.
Dirigenten afsluttede med at konstatere, at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt. Dette var der ingen indvendinger imod.